Soorten DSL verbindingen

ADSL

Met zakelijk ADSL kunt u sneller data ontvangen dan versturen. Zakelijk ADSL is bijzonder geschikt voor bedrijven die Internet gebruiken voor het versturen van e-mail en het bezoeken van websites. ADSL voluit A-symmetric Digital Subscriber Line is een DSL-variant waarbij de bandbreedte niet symmetrisch is verdeelt. ADSL heeft een hoge download snelheid  en een wat lagere uploadsnelheid. De afstand tot de wijkcentrale  voor een ADSL verbinding is maximaal rond de 7 km. Maar hoe groter de afstand van de wijkcentrale, hoe sneller de kwaliteit van het signaal -en daarmee de snelheid van de dataverbinding  terug loopt.

SDSL

SDSL heeft in tegenstelling tot ADSL een bandbreedte die Symetrisch verdeeld is, dit houdt in dat er evenveel upload snelheid als download snelheid is. Over het algemeen ligt de snelheid van het downloaden wel wat lager als bij een ADSL verbinding, maar door de hogere upload snelheid is het voor veel bedrijven toch de betere oplossing. Wanneer er bijvoorbeeld bij u in de organisatie veel gecommuniceerd wordt via video conference, of wanneer er veel wordt geupload door gebruik van een bedrijfsnetwerk is SDSL vaak de betere keuze. Ook voor VoIP (Voice over IP) is SDSL een veel gebruikte oplossing.

VDSL

VDSL is een snellere opvolging van ADSL. Met VDSL wordt voorzien in de behoefte aan een snellere en betrouwbare breedbandverbinding. Omdat Glasvezel nog niet overal beschikbaar is en de behoefte aan sneller internet blijft bestaan, is VDSL een goed alternatief.

VDSL gebruikt glasvezel tot in de wijkcentrale. Alleen het laatste stuk tot aan de eindlocatie blijft koper. Daardoor kunnen er met VDSL hogere snelheden worden gehaald. Hoe dichter de eindgebruiker zich bevind bij het punt waar het koper overgaat in glasvezel, hoe sneller de verbinding. De maximale afstand tussen de centrale en de eindlocatie mag niet verder zijn dan 1500

Voordelen
-Hogere up- en downloadsnelheid dan traditioneel ADSL. Snelheden tot 40Mbit p/s down en tot 4Mbit p/s up haalbaar.
-Door de hogere bandbreedte kunnen meerdere diensten tegelijkertijd worden gebruikt.
– Met de nieuwe VDSL technieken worden hogere bandbreedtes mogelijk gemaakt via de bestaande koperdraadverbinding.

Een snelle internetverbinding? Neem contact op met Splinter voice & data.

Splinter staat altijd voor u klaar!

Splinter is een betrouwbare en onafhankelijke partner als het om telecom-en data oplossingen gaat. We denken en werken klantgericht, hierdoor kunnen wij u voorzien van een passend advies. Met een enthousiast team dat constant op zoek is naar mogelijkheden en ontwikkelingen op de Telecommarkt, probeert Splinter dagelijks het verschil te maken.

Splinter Voice & Data slaat de hierboven verstrekte gegevens op voor onbepaalde tijd. Voor eventueel verzoek van verwijdering van gegevens verwijzen we u naar de privacy-verklaring en de algemene voorwaarden.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen